beeldende kunst van hier en nu

Expositie tijdens Open Stal

HellegersKuitwaard 9191Tijdens OpenStal 2018 is er een expositie ingericht in BusinessCentre Bercoop met de prijswinnaars van de afgelopen 3 HMK edities.
Er staan 5 bronzen beelden van Guus Hellegers, winnaar in 2006, er hangen 3 schilderijen van Christiaan Kuitwaard, winnaar in 2012 en Peter Hiemstra, winnaar 2015, heeft ook 3 beelden ter beschikking gesteld. De smaakvolle expositie is, onder het genot van een drankje of verkoelend ijsje te bewonderen in het BusinessCentre.
Vanaf 4 oktober a.s. gaat de officiële Hannie Mein Kunstprijs weer van start met de expositie in de Hannie Mein galerij in Home Center Wolvega.
Tijdens deze expositie van professionele Stellingwarver kunstenaars kunt u ook uw mening kenbaar maken en krijgt de uw favoriete kunstenaar wellicht in 2018 de publieksprijs.
Dus kom, kijk en kies!

HMK expositie
Van 13 oktober t/m 17 november 2018
Hannie Mein galerie
Home Center Wolvega (1e verdieping)

HannieMein_Vaas.jpg

Nieuwe editie Hannie Mein

Op 13 oktober 2018 zal weer een nieuwe editie van de Hannie Mein Kunstprijs van start gaan. Inschrijven is vanaf nu weer mogelijk. Dus ben je als kunstenaar werkzaam in Oost- of Weststellingwerf, ding dan mee naar deze prestigieuze prijs met de unieke Hannie Mein bokaal. Alle disciplines zijn welkom. Hierover is nog wel eens verwarring, maar alle kunstenaars, of je nu werkt met keramiek, textiel, verf, metaal of je maakt multimedia-flims of installaties, iedere tak van kunst is welkom voor deelname.

Naast de expositie in Home Center waar ook de uitreiking van de bokaal zal plaatsvinden, zal tijdens Open Stal aandacht worden gegeven aan de Hannie mein Kunstprijs.
De winnaar van de 2018 Kunstprijs zal zitting nemen in de jury van de volgende biënnale in 2020.

Biennale.jpg

Hannie Mein Biënnale

Vanaf de komende Hannie Mein expositie in oktober 2018 zal de oude, vertrouwde Hannie Mein Kunstprijs verder gaan als Hannie Mein Biënnale. Dit om regelmatig de professionele Stellingwerver kunstenaars een podium te bieden voor hun kunst. Om de nadruk minder te leggen op het winnen van een prijs, maar meer op het meedoen en exposeren van deze kwaliteit in onze regio.

Dat betekent dat de eerstkomende expositie in oktober 2018 dan ook gevolgd zal worden door de volgende in het najaar van 2020.

De nadruk zal meer komen te liggen op het bieden van een podium voor professionele kunstenaars in het Nedersaksisch taalgebied. Heel langzaamaan zal dan ook het gebied waarin de kunstenaars werkzaam zijn worden uitgebreid, waardoor we nog meer kunstenaars de mogelijkheid bieden hun werk te presenteren. Overigens in alle disciplines, dus niet alleen keramiek! 

 

Winnaar2015_smal.jpg

Kunstprijs 2015

Christiaan Kuitwaard is gekozen uit drie nominees als winnaar van de HMK 2015. De  andere nominees zijn Marjolein Spitteler en John Kok. De winnaar ontvangt een beeldje speciaal gemaakt door Hannie Mein en een geldbedrag van € 2000 euro beschikbaar gesteld door Home Center Wolvega.


Op 10 oktober 2015 zijn onder grote belangstelling de nominaties bekend gemaakt door de wethouder van Weststellingwerf Frans Kloosterman en de juryvoorzitter Peter Hiemstra.
Uit de 23 kunstenaars die werk hadden ingezonden waren Christiaan Kuitwaard, Marjolein Spitteler en John Kok genomineerd voor de HMK 2015.


17 oktober 2015 is de winnaar bekendgemaakt. Voorafgaand aan de bekendmaking was er in de hal van Home Center een portretsessie van 6 kunstenaars uit de tentoonstelling die een Weststellingwerver in beeld brachten. Piet Kapenga mocht deze eer te beurt vallen.
Kunstenaar Christiaan Kuitwaard is door de jury als winnaar van de HMK 2015 gekozen. De jruy bestond dit jaar uit Peter Hiemstra (winnaar 2012) Bianca Landgraaf (galeriehoudster uit Laren) en Henk Slomp (kunstenaar en docent aan de klassieke akademie in Groningen.

HM Logo St. Hannie Mein Kunstprijs
Secretariaat: p/a Westermaad 5
8431 TA Oosterwolde

De carrière van Hannie Mein was zeer succesvol en haar werk wordt, mede door het zo kenmerkende karakter, tegenwoordig verzameld door een steeds groeiende groep liefhebbers. De waardering voor haar werk en kunstenaarschap blijkt ook uit de in 2006 in het leven geroepen ‘Hannie Mein kunstprijs’.