Hannie Mein Kunstprijs

Prijs Boven_6535De Hannie Mein Kunstprijs is in het leven geroepen in samenwerking met Hannie Mein, nog voor haar overlijden in 2003. Zij heeft speciaal hiervoor een aantal van haar keramiek-objecten ter beschikking gesteld. Met het uitreiken van de 3-jaarlijkse Hannie Mein Kunstprijs wil de Stichting HMK professionele kunstenaars uit Oost- en Weststellingwerf de mogelijkheid bieden hun werk te exposeren voor een breed publiek. Zo wil zij een platform creëren waarbinnen Stellingwerver kunstenaars zich kunnen ontwikkelen, presenteren en profileren. De kunstenaars mogen maximaal 3 recente werken insturen voor de expositie, die zal worden beoordeeld door een onafhankelijke vakjury.
Alle kunstenaars gevestigd in de gemeente Oost- en Weststellingwerf kan meedingen naar deze unieke Kunstprijs.© de meeste informatieve teksten zijn gebaseerd op de teksten van Pieter Jonker uit het boek 'Hannie Mein, keramiste'. Uitgegeven door Nationaal Vlechtmuseum en Stellingwarver Schrieversronte.

Christiaan Kuitwaard winnaar van HMK 2015

Christiaan Kuitwaard is gekozen uit drie nominees als winnaar van de HMK 2015. De  andere nominees zijn Marjolein Spitteler en John Kok. De winnaar ontvangt een beeldje speciaal gemaakt door Hannie Mein en een geldbedrag van € 2000 euro beschikbaar gesteld door Home Center Wolvega

Nieuws

 • Nominaties en winnaar

  De 3 genomineerden voor de Hannie Mein Kunstprijs 2015 worden zaterdagmiddag 10 oktober 2015 bekendgemaakt tijdens de opening van de HMK expositie in Home Center Wolvega.

  De winnende kunstenaar word op 24 oktober 2015  bekendgemaakt.

  Lees meer...
 • Deelnemers HMK 2015

  Na de sluiting van de inschrijvingsdatum van 31 mei 2015 worden de deelnemers aan de Hannie Mein Kunstpris 2015 bekendgemaakt.

  Lees meer...
 • Publieksprijs

  Stem ook mee op uw favoriete kunstwerk/kunstenaar! In 2015 kunnen de bezoekers van de tentoonstelling stemmen voor de publieksprijs

  Lees meer...
 • Kunstenaars

  Diverse kunstenaars hebben zich al voor de 2015-editie aangemeld.

  Lees meer...
 • Voorbereidingen

  Het bestuur van de Hannie Mein Kunstprijs is druk doende met de voorbereidingen voor de Hannie Mein Kunstprijs 2018. In oktober 2018 zal de expositie van start gaan.