Deelnemers 2015

 

 

 Deelnemers aan de Hannie Mein Kunstprijs 2015.

 

 

Les Adieux Alice Buis 60x80 cm. Alice Buis (Alice Art
Alice Buis heeft een nieuwe weg ingeslagen met intuïtief, op muziek geïnspireerde, abstracte schilderijen. Deze zijn een dynamische variatie op haar fijn-schilderwerken en gaan uit van hetzelfde centrale thema dat haar werk altijd al bevatte: het geheim van het bestaan, gesymboliseerd door “het alom aanwezige, onverklaarbare Licht”.Al gauw ontstond er een wisselwerking tussen beide stijlen.
Ze introduceert nu nieuwe materialen in al haar werk,
zoals bladgoud en aluminiumfolie, toch blijft haar fijne werk
ongewijzigd gebaseerd op de olieverftechniek van de oude meesters en wordt haar abstracte werk in gemengde techniek vormgegeven en heeft het alias “AliceStar” gekregen. Haar vakopleiding voltooide Alice aan de Gerrit-Rietveld-Academie te Amsterdam.
In haar galerie [www.artalice.nl]  bent u na afspraak altijd van harte welkom. 


Gert Roelofsen

Gert RoelofsenGert Roelofsen studeerde af aan de kunstacademie in Groningen in 2004. Hij experimenteerde met verschillende werkwijzen en kwam daarbij steeds uit op een techniek waarin het vloeien het hoofdthema vormde.
Onderwerpen als "natuur(lijk), paradijs en de ziel worden verbeeld in de meest uitlopende materialen.
Altijd is er een natuurlijk element in het beeld verwerkt.

Corrie Sterk
CorrieSterk

In 1946 is Corrie in Ede geboren en opgegroeid.
Sinds 1999 woont en werkt zij in het rustige Friese dorpje Oosterstreek.
Na 20 jaar gewerkt te hebben in het Pieter Baan Centrum heeft zij zich bij een bekende Utrechtse edelsmid om laten scholen tot edelsmid en ontwerper. Daarna is zij bij een andere edelsmid in de leer geweest om een vrije geest te ontwikkelen en zich niet door technieken te laten belemmeren.
Met genoegen bewerkt Corrie edelmetaal. Dit tracht zij zo sober mogelijk te houden. Het lijnenspel en de holle/bolle vormen boeien haar.

Christiaan Kuitwaard

boom 12.12.2013 43 x 43 cm

Christiaan Kuitwaard kreeg zijn opleiding aan de akademie Minerva te Groningen en aan de Hogeschool voor de Kunsten in Kampen. Vanaf 1991 exposeert hij regelmatig zijn werk,
Christiaan schildert alledaagse gebruiksvoorwerpen uit zijn directe omgeving. Hij schildert de stilte. De schaduw is zijn onderwerp, het schimmenrijk zijn werkgebied.
Zijn werkwijze is aan analyse onderhevig. ‘Als ik schilder denk ik in drieen’, zegt hij:’Wit (licht), zwart (donker) en het grijs dat ertussen zit. Daar
kun je alles mee uitdrukken.’ Dat uitdrukken gebeurt met name door weglaten, want ‘schilderen is relativeren. ’
Het recente werk is geschilderd in extreem sfumato, wat de relativering nog 
verder verhevigt.’Marijke BooijMarijkeBooywebsite

Marijke, geboren in 1942, woont en werkt in Blesdijke in Friesland.
Haar opleiding heeft zij gedaan aan de A.K.I. te Enschede in vrij schilderen en monumentale technieken. Veel jaren heeft zij met textiel gewerkt,  maar is toch weer gaan schilderen en tekenen.
Nu is ze bezig met o.i.inkt op verschillende soorten papier te tekenen en schilderen waardoor de uitwerking telkens weer anders is.

Mia ten Thijafb Mia ten Thij
Mia ten Thij uit Boijl is autodidact. Zij is op latere leeftijd gaan schilderen en heeft hiervoor lessen gevolgd. Enkele jaren geleden is ze in aanraking gekomen met beeldhouwen. Ten Thij heeft diverse workshops gevolgd.Marjolein SpittelerMarjoleinSpitlerwebsite
Begonnen als bioloog, vervolgens als beeldend kunstenaar, heeft Marjolein Spitteler zich intensief beziggehouden met één onderzoek.
Dit onderzoek richt zich op leven als fenomeen.
Gaandeweg is het begrip “ruimte” hierbij een belangrijke rol gaan spelen. Binnen de beperkte ruimtelijkheid van het platte vlak gaat zij op zoek naar een zo groot mogelijke beleving van ruimte, waarin leven en gedachten hierover kunnen ontstaan.


 John Kokafb john kok
Avonturen belevend, beweegt John zich door Het Leven. Heen en weer stuiterend, tussen de muren die hij onderweg tegenkomt, leeft hij zichzelf op.
John heeft het voorlopige besluit genomen om door te stuiteren tot alle veerkracht verdwenen is.

 

 

 

 

Martijn Lakmaker

Rietveld academie.                                                                 MartijnLakmaker.jpg

Schilderijen en tekeningen.

Maakt gebruik van eigen vormen en daarmee varierend.
Het beeld is afkomstig uit de natuur.
Meestal poetisch en ruimte en lagen suggererend.
Werkend met eigen wetten en regels.
in de dagelijkse praktijk komt het aan op wikken en wegen,
af en toe kort maar vaak langer.
Het eindresultaat mag niet 'te gemakkelijk' bereikt worden.
Er moet moeite voor worden gedaan, dit geldt ook voor de kijkers.

 

 

 

 

 

Storm 

afb storm


Bomen zijn meestal de belangrijkste elementen op de
schilderijen van Storm.
Deze worden gebruikt om stilte licht en spanning te combineren.

 

 

 

 
Jeltje Baas
Jeltje BaasJeltje Baas (1944) schildert portretten (model), landschappen, koeien en abstracter werk, daarnaast geeft ze schilderles en tekenles aan volwassenen. Jeltje maakt schilderijen in opdracht. Meestal zijn dit portretten van personen, maar ook koeien zijn geportretteerd in opdracht. Jeltje woont en werkt in Oosterstreek op de Fries-Drentse grens. Ze ontving haar opleiding aan de Academie Minerva te Groningen.
Margreet DuursemaMargreet Duursema website
Margreet Duursema, 3 april 1946. Gasselternijveen. Voelen welke energie er om mij heen hangt in mijn huis of buiten, wat voel ik van binnen, dat samenspel van schilderen is de opzet van deze schilderingen. het onbekende tegemoet treden, woordeloos bevragen en mij met de beschikbare middelen en vaardigheden laten ontstaan. De energetische vibraties van de kleuren, hun invloed op elkaar, het samenspel van vormen en lijnen tot een bevroren moment brengen waarin de bschouwer zich kan verliezen is hopelijk de uitkomst.

Titi ZaadnoordijkTitiZaadnoordijk
Titi Zaadnoordijk (1960) is beeldend kunstenaar en dichter. Ze maakt o.a. tekeningen, linoleumdrukken en houten beesten.
De mens is vaak haar onderwerp maar ook maakt Zaadnoordijk bijvoorbeeld paarden, vissen en zeemeerminnen.
Haar werk is altijd figuratief. Ze gebruikt duidelijke vormen en heldere kleuren. Eenvoud is een sleutelwoord. In haar werk bezit Titi Zaadnoordijk een groot vermogen tot relativering.

 Anne Brouwer  (anne-abbe) Anna Brouwer website

Kunstacademie C. Huygens in Kampen 1998 - 2003

Ik ben afgestudeerd met grote zwart-witte linosneden.
De ambacht en de beperking van het materiaal geven mij houvast en uitdaging steeds verder te gaan.
Deze exopositie heb ik gekozen voor grote portretten van sterke persoonlijkheden die door de leeftijd verward raken.
De linosneden zijn met de hand afgedrukt op hout op groot formaat.
 

Sigrid Hamelinkafb sigrid hamelink

 Ik maak beelden en installaties van hout en keramiek.  Het lichaam wordt  in mijn werk gekoppeld aan een beleving van een plek en het moment. Het lichaam herbergt  onze emoties en laat ons tijd en ruimte ervaren. Die ervaring  is soms enigszins vervreemdend door de houdingen, positie en maat van de beelden. De beleving van een plek wordt door de toevoeging van het lichaam geladen met betekenissen die alleen de toeschouwer er aan geeft, omdat hij/zij het beeld in mag vullen met eigen ervaring en verbeelding.

 

 

 

 

 

 

Hanz Daniel

Hanz Daniel is een veelzijdig kunstenaar. Geboren in                        Hanz Daniel
Zwitserland is Daniel vooral Europees.
Hij werkt met hout soms met steen. De laatste tijd met
vooral met ijzer en staal. Zijn werken hebben een voorgeschiedenis.
De materialen hebben al een leven gehad. Daniel reageert met zijn werk op de omgeving. Het materiaal krijgt een andere functie en een nieuwe betekenis

 

 

 

 

Inge Jonkers

Ik ben vanaf 1990 bezig met klei en maak handgevormdeInge Jonkers website
unica en vervormd gietwerk met karakteristieke vorm-
geving, structuur en glazuren. Zowel aardewerk (gestookt op 1060 graden) als Raku. Wat mij bezig houdt in mijn werk zijn contrasten in vorm, textuur en kleur en het zoeken naar een evenwicht daarin.

 

 

 

 

 

 

Jan Slot

Jan Slot website

Na mijn vijfentwintigste heb ik mij toegelegd op het tekenen en het leren van verschillende beeldhouwtechnieken zowel in steen ,brons en later ook in keramiek. Hiervoor heb ik cursussen en lessen van verschillende docenten gevolgd.
De vormgeving is zowel figuratief als abstract of een mengeling van beide waarbei ik me meestal laat lijden door de menselijke figuur. (Vaak is dit vrouwelijk) In dagelijkse thema's en/of gemoedstoestanden uit het leven.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jos Mosselveld

Jan mosselveld website

Opleiding: Porcelyene Fles, Delft
Keramische objecten experimentele afd.
bouwkeramiek.
Koninklijke academie s'Gravenhage 1958-1961

 

 

 

 

 

 

 

 

Jenny Otten                                                                           afb jenny otten

Klassieke academie voor de schilderkunst, vakopleiding Groningen.
Olieverf doeken van zeeen en vergezichten, licht en donker.
Soms ontstaan er nieuwe landschappen. Ik concentreer me op kleur en vorm. 

 

 

Jeanette Z. Jipping

Jeannette Jipping

Water, ruimte, kleur, licht, lucht en stilte zijn dec steekwoorden voor mijn schilderwerk. Ik zie de invloed van de mens op het landschap. Architectuur vind ik boeiend in zeer brede zin.

 

 

 

 

 

 

 

 

Paulus Carlier

Paulus Carlier

De lichtzuilen bestaan uit een stalen frame, met daar omheen een stuk textiel bewerkt met gemengde transparante technieken. Zoals Batik sjabloon druk enz.

 

 

 

 

 

 

 

Truus Krol-Heida

Truus Krol Heida

Gebren (1951) inHaule. Momenteel woon ik in Willemsoord. Op zoek naar "iets" waar ik mijn creativiteit kwijt kon ben ik in 2009 begonnen met teken en schilderlessen. Eerst twee jaar bij Karin Kers daarna een jaar vooropleiding klassieke academie in Groningen. Hierna ben ik  bij 'Noorder ateliers' in Groningen een klassiek atelier curriculum gaan volgen. Mijn grootste inspitatiebron zijn mensen