Hannie Mein Kunstprijs 2012

Peter Hiemstra winnaar Kunstprijs 2012
 
HiemstraWinnaarZaterdagmiddag 13 oktober is uiteindelijk de winnaar van de Hannie Mein Kunstprijs 2012 bekend gemaakt. Er waren veel belangstellenden, waaronder de burgemeester van West-Stellingwerf de Heer G. V. Klaveren, kunstenaars, juryleden, sponsoren en vanzelfsprekend de drie genomineerden; Peter Hiemstra, Christiaan Kuitwaard en Marjolein Spitteler. De jury van expositie 2012 bestond uit Francine Gramsma, Thom Mercuur en Marcel Smarius. Juryvoorzitter Francine Gramsma maakte aan de onzekerheid een einde door de winnaar van 2012 bekend te maken.

Het voortdurend hoge en constante niveau van het werk van keramist Peter Hiemstra gaf de doorslag. Hij won de eerste prijs, die bestond uit een, door de heer Kapenga overhandigde cheque ter waarde van € 2000 euro en het door Hannie Mein gemaakte beeldje zoals in het logo van de HMKprijs weer gegeven wordt.

Publieksprijs 2012
Raimond Evers heeft de publieksprijs van de Hannie Mein Kunstprijs 2012 in ontvangst mogen nemen. Zijn werk werd als winnaar aangemerkt door de bezoekers van de expositie 2012 in de Hannie Mein Galerij.


Data Kunstprijs 2012
De expositie t.b.v. de Hannie Mein Kunstprijs 2012 zal worden gehouden in de Hannie Mein Galerij in Home Center te Wolvega van 29 september tot 27 oktober 2012.
Bij aanvang van de expositie, op zaterdag 29 september om 15.00 uur, zal de jury drie kunstenaars nomineren. Halverwege de expositie, op zaterdag 13 oktober, zal de jury tijdens een feestelijke bijeenkomst om 15.00 uur de winnaar van de Hannie Mein Kunstprijs 2012 bekendmaken.
Op zaterdag 27 oktober zal om 15.00 uur de publieksprijs worden uitgereikt aan de betreffende kunstenaar. Reden genoeg om de expositie van 2012 te bezoeken!De jury die de inzendingen voor 2012 zal beoordelen zal bestaan uit:
• Francien Gramsma (voorzitter van de jury)
• Marcel Smarius
• Thom Mercuur

Deelname staat open voor beroepskunstenaars ingeschreven in Oost- of Weststellingwerf. Zij hebben een professionele kunstopleiding gevolgd, zijn de afgelopen 2 jaar voor het merendeel van de werkweek als beeldend kunstenaar actief en/of verdienen het hoofdinkomen als beeldend kunstenaar.